See all Case Studies

Uckfield Harcourt lodge

Uckfield Harcourt lodge.
Renovation.
Jan 11 to April 11

This property was a total renovation inside and out with landscaping and driveway, we had to want of a
better word gut the total property, all internal rendering was blown, ceilings were sagging (lath and plaster)
wiring was very poor and plumbing leaking and no heating, damp and mildew etc.
The retaining wall to the full length of the boundary had to be built before any further works could
commence as the existing one was so badly leaning it was in danger or immediate collapse.
New close board fences all-round etc, with a two-story extension to the rear, 4.5 meters wide and 4.0-meter
projection, which was for the kitchen and a further bathroom above.
When finished it was 4 reception rooms, 4 bedrooms, 2 bathrooms, roof conversion which has 4 velux
windows, the property has had complete re wire and re plumb with new boiler and gas recirculation
system, new radiators etc two new wood burners and the chimneys lined one wood burner is 36kw double
sided which is in between two rooms, fully re plastered through out with bespoke made coving and ceiling
roses to match the original ones which were removed, all the original pitch pine timber has been restored,
sanded and sealed, staircase, door liners, floorboards etc we fitted new oak doors, architraves, skirting’s etc,
fully re painted through out, bespoke white oak shutters on all windows, solid oak kitchen with worktops,
beams restored and AGA all plumbed in, fully tiled floor, two bathrooms both have 1700mm walk in
showers with free standing baths WC and basin units, two velux windows in each,
Porch was also restored and then bespoke glass made to keep it all enclosed and an oak frame and door
fitted.
We also done the landscaping to the front with brick built flower beads and new driveway with block
pavers for the edging and tarmac in fill and the vehicular crossover was also done, raised flower beds,
Indian sandstone path and patio to the rear with a summer in the bottom rear corner with its own
consumer unit. Garden was then laid to lawn.
We applied for Planning, building regulations etc carried out the drawings, arranged for UK power etc to
attend site when the new mains cable had to be run from the other side of the road, and arranged for all the
certification to be carried out.

Pictures before, during & after

Associated with